מי צריך ארבע קירות בשביל לעשות אוכל טוב?

אסף אלקבץ

תכירו את נועם נפתלי.
הוא החל את דרכו במטבח של אימו, הוא היה מסתובב בין רגליה ולומד את רזי המקצוע דרכה.
בשירותו הצבאי בדבורים, בתפקיד לוחם. מצא את עצמו גם בתפקיד הטבח.
לא כי נדרש ממנו, אלה מרצונו החופשי כי אהב לבנות ולהוכיח לצוות שגם מפרודוקטים זולים אפשר להוציא ארוחת גורמה.

חודשיים לאחר שיחררו החל את לימודיו בבית הספר ״בישולים״ שנחשב היום לאחד מבתי הספר הטובים לקולינריה גבוהה.
אחרי לימודיו החל לעבוד במסעדת השדון הידועה בחיפה. שם התחיל כטבח בפס הקר ותיפס בסולם עד תפקיד מנהל המטבח.
שהבין סוף סוף מה יש לו בידיים, או יותר נכון לאן הידיים שלו יכולות להביא אותו.
החליט שהוא יוצא לשוק העצמאים ונכנס לעולם האירועים הפרטיים.

הראיון התנהל במקביל לאירוע וחלוקת הקשב והריכוז שלו הצליחה להדהים אותי.
עונה על השאלותו מאכיל אותי, תוך כדי סרוויס one man show על 15 סועדים.

כששאלתי אותו מה מבדיל אותו משאר החברה שהפכו את השוק רווי לאירועים כאלה, הוא לא ענה לי במילים.
הוא לקח אותי לגריל הדולק שם עמד סיר עם ציר בקר משובח שצומצם במשך 48 שעות.
״קח תטעם״ טבלתי את זרתי ברוטב המצומצם דיו לסמיכות מדוייקת וטעמים חזקים של ידיים מקצועיות.

״כל טמבל יכול לעשות בשר על האש ולשרוף תימין ורוזמרין שיצטלמו יפה. השאלה מה מיחד אותך מנגד לאותם עסקני בשר שנכנסו בלי ידע לשוק והציפו אותו״.

כמובן שהשאלה הזאת הייתה ריטורית מבחינתו עצם העובדה שעזרת לא יצאה מהפה גם אחרי שהרוטב ניספג ומילא את חלל הפה בטעם של פעם.

האירוע נמשך ועוד קרפצ’יו, ועוד טרטר, ועוד בשר מעושן, ועוד ועוד ועוד, עד שנשאר מקום רק להנחות הרווחה שנשמעו מהשולחן.

התיישבנו לבירה וישר נועם ביקש ממני טובה שגרמה לי לאהוב אותו עוד יותר.
הוא לא בא מבית עשיר וכואב לו לראות משפחות שאין להם אוכל על השולחן.
לכן הוא שאל אותי עם לא אכפת לי שאפרסם בכתבה שבתקופת החגים הוא לא עושה אירועים בתשלום.
הוא רוצה להגיע למשפחות שאין להם את היכולות להרים ארוחת חג. והוא מנגד מתחייב להגיע אליהם עד הבית ולעשות ארוחות גורמה בהתנדבות מלאה.

אם התרשמתי ממך עד עכשיו לטובה אז עכשיו אני מעריץ שלך. כן ירבו אנשים כמוך.

יצאתי מהאירוע מסופק מכל הבחינות.
מהאוכל, מצורות ההגשה, מהוייבים, וכמובן שמנועם עצמו.

להזמנת אירועים.
נועם נפתלי – ‭054-9317295‬

שיתוף

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

עוד כתבות

חדשות

רכבל המפרץ בהרצה

היום (ראשון) בבוקר החלה ההרצה לנסיעות נסיון של הרכבל מהמפרץ לכיוון הטכניון והאוניברסיטה. תוואי הרכבל באורך של כ- 4.4 ק"מ משתרע בין תחנות הקצה שבמפרץ