עם הראש מעל המים.

בתור איש מסעדנות לשעבר אני יכול להעיד שלחץ, ידע קולינרי, המצאה מחדש, ושיגעון הם פרמטרים שצריכים להיות חלק בלתי נפרד אצל כל איש מטבח.

לא סתם כל אנשי הצוות במסעדה מפחדים מאיתנו!
יש בנו שיגעון, יש בנו טירוף, אנחנו לא סופרים אף אחד מלבד את הדקות עד להוצאת המנה בצורה הכי מדוייקת שיש.

ואם כבר במדיוק עסקינן אז תכירו את ליאור בראלי,
איש מטבח וקונדיטור שהמציא את עצמו מחדש בתקופת הקורונה.

בראלי עבר כמה וכמה מטבחים עד לתקופת הקורונה, שבה החליט שחשבת בבית ולהרוויח את לחמו בחלת זאת לא הדרך לתפס בסולם ההצלחה.

בגיל 26 בראלי נכנס למטבח במשרה חלקית במקביל ללימודיו בטכניון. לאחר שנתיים בלימודי התואר החליט שזו לא כוס הקפה שלו.
העבודה הזמנית הפכה למקצוע וזאת הפכה לאהבה מפוצצת תשוקה.

ליאור עבד בכמה מהמטבחים הטובים שיש לחיפה להציע: וניה, צפרירים, דוניה רוסה, דיוק, ועוד.
תקופה לא קצרה הוא גם ניהל והריץ את הדיינר קוסה עם מנות מהרפרטואר האישי שלו.

בראלי איש מטבח אבל התשוקה האמיתית שלו נמצאת בתחום האפייה וקונדיטוריה, שם הוא ממציא את עצמו בצורה הכי לויאלית לתחום.

אם תשאלו אותו הוא יגיד לכם שמניירות ופלייטינג זה לא הוא.
הוויזואליות פחות מעניינת אותו למרות שאין ספק שהעין קונה קודם אבל הטעם והטקסטורה ״משלמות לי את שכר הדירה בסוף החודש״.
בתקופת הקורונה הוא פתח את בורקס ארליך, פטיסרי-בולנז׳רי מהבית.
בהתחלה זה היה מפה לאוזן, וכשהפידבקים המדהימים ניגנו מלודיה רציפה כך גם רצף העבודה החל, וזה דחף אותו לעבוד בשעות לא שעות.
״ננוח בקבר״ הוא אמר לי.
מסיים משמרת, מגיע הביתה תשוש אך רעב את רעבם של הלקוחות שלו.
מנער מעצמו את הרצון להכנס למיטה נותן שטיף קצר ונכנס בראבק למטבח, שם הוא יוצר את האומנות שלו.
הוא מכבד את חומרי הגלם שלו כשווה ערל למשפט כבד את אביך ואת אימך, כשטכניקות האפיה, משטח העבודה, וסדר עבודה מדוייק הם התורה שלו.

כרגע הוא מוכר בהזמנה מראש יום לפני או הספיישל עם של ימי שבת. משתדל לעמוד בקצב של סרוויס בייתי כאשר השעון המעורר שלו מצלצל רק בשביל להזכיר לו של מאפים בתנור.

המאפה שהוא הכי מתחבר אליו נקרא ״המתנשא״
שמתפוצץ בפה בשילוב טעמים לא קונבנציונליים של גבינת קממבר ותות שדה עם טקסטורה פריכה של מאפה אוורירי אלוהי.

שיתוף

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

עוד כתבות

חדשות

רכבל המפרץ בהרצה

היום (ראשון) בבוקר החלה ההרצה לנסיעות נסיון של הרכבל מהמפרץ לכיוון הטכניון והאוניברסיטה. תוואי הרכבל באורך של כ- 4.4 ק"מ משתרע בין תחנות הקצה שבמפרץ