כנאפה שפירא
אסף אלקבץ
תכירו את דנה שפירא, חיפאית חוזרת,מלאה בחלומות ועובדת בהגשמתן.
באיזה מטבח את הכי אוהבת לגעת?
אני הכי הכי אוהבת בעולם את מטבח ה"קצת מזה וקצת מזה"
בלי חוקים וכללים..פשוט לבשל מבפנים את כל מה שרק עולה.
ב 2013 כשפתחה את חומוס רייצ’ל שהיה להצלחה מסחררת. היא לא ידעה לחתוך מלפפון והייתה תלוייה בידיים עובדות של כל מיני טבחים שהיו מנהלים אותה לפי השגעונות שלהם. עד שלא הייתה לה ברירה והיא פשוט מצאה את עצמה מעבירה סרוויסים שלמים בתוך המטבח במקביל לשירות וניהול המקום
התשוקה שלי לאכול זה כמו..
שאתם הולכים ברחוב באיזה יום כזה בנאלי ורגיל..ופתאוםםםם רואים איזו בחורה מדוייקת שגורמת לכם להרגיש לא בנוח להסתכל מרוב היופי שלה עד כדי כך שזה מחסיר פעימה…
אז זה מה שקורה לי כשאני רואה שערות קדאיף,סכין,ודג.
הקורונה השפיע עליך?
האמת אם נדבר גלויות..
הקורונה גרמה לי להבין עד כמה התגובה שלי,היצירתיות וה"יאאאללללה" שלי יודעים להתחבר יופי יופי במצבי חירום.
יש לך איזה דמות שנותנת לך השראה בעולם האוכל?
סבתא שלי ז"ל כפרה עליה!
ה–מודל לאוכל של "קצת מזה וקצת מזה" רק במקרה שלה זה תמיד היה 100/100.
הייתה לה יד,גישה ותשוקה לאוכל מלוות בקנאות ושטלתנות למטבח שלה.

טיפ לאנשי המקצוע והקוראים שלנו מהשרוול הצבעוני שלך?
״במילים פשוטות..גרוש לבן ליום שחור.
לצערי המדינה שלנו זה מנגנון אינטרסנט נוראי.
כשאתה מרוויח–לוקחים לך.
כשאתה חסר כל–זורקים אותך.
בגלל זה תמיד להיות בעשייה ולהיות 10 צעדים קדימה, לשמור על היצירתיות ולא לפחד להעז ולנסות.
ה"לא" כבר קיים,מקסימום יהפוך ל"כן".
תני לנו את המנה ששווה להגיע בשבילה לכנאפה שפירא.
המנה שמעיפה לי את הסכך וטרם הכנסתי אותה באופן רישמי למקום היא:
סביצ'ה טרי,פירותי,חרפרף על מצע של שערות קדאיף,נגיעות לאבנה וקרם יוגורט שלמטה מסתתרת לה ביצה שרק מחכה שנפוצץ אותה!

ממוצע סועד: 50₪
פעילות כל ימות השבוע משעה 10:00-23:00