עדי לסקר NWS

תכירו את השף ליאור גמליאל, בן 40, מחיפה ,נולד וגדל במושב אחיהוד בגליל. בעברו הקצר כבר הספיק להיות שף במלון מצפה הימים, עבד בירושלים עם השף שלום קדוש ובבית ראש הממשלה.

ליאור הספיק לבשל ארוחות גורמה לראשי ממשלות, נשיאים ולאחר מכן עבר למלון היוקרה, יערות הכרמל, שם עבד תקופה ארוכה, צבר מוניטין וניסיון רב במשך 8 שנים והיום, ליאור, שף במלון היוקרה מצפה הימים.

בנוסף לכל זאת, השף ליאור, מורה ומרצה לטבחות, קולינאריה במכללת השף וגם מעביר סדנאות.

.
השף ליאור מספר לנו:
"הקובנה היא דרכי לשחזר זיכרון ילדות של המושב, את הטעמים של סבתא, טעמים שנשכחו.

אני גם קצין בחטיבת הצנחנים ומתנדב בקרן הצנחנים למען משפחות חללי החטיבה, 10 אחוזים מההכנסות שלי עוברים לקרן הצנחנים".

דברי השף ליאור בקרן הצנחנים שמתנדב

מה זו הקרן לצנחנים שאתה מתנדב ומבשל בא באהבה וגאווה גדולה?

השף ליאור: "אני קצין צנחנים, בדרגת רס"ן, בחטיבת הצנחנים הדרומית, פעיל בקרן מזה מספר שנים ותורם בדרכי, כאחראי מבחינה קולינארית על תכנון אירועים וטיולים למשפחות השכולות, זאת בדגש על יתומים ואלמנות וגם על אירועי התרמה.

לפני שנה גייסתי 14 שפים מובילים לאירוע התרמה ועכשיו רציתי לתרום גם מהכנסות העסק הפרטי שלי, כ-10 אחוזים מההכנסות שלי מועברות לקרן".

.

האירוע שערכו הקרן נערך בדיוק לפני שנה, בחודש אוקטובר 2019 בקיבוץ יקום.

תמונת השפים באירוע ההתרמה בקרן לצנחנים, אשר גייס לאירוע השף ליאור גמליאל

ספר לנו על המנה שאתה הכי מזוהה איתה, הקובנה, מאיפה זה בא?

השף ליאור: "גדלתי במושב קרוב לסבתא והייתי מכין איתה את המאפה הזה שאוכלים אותו רק בשבת עם רסק, חריף ושמנת של פעם.

זה מאפה מסורתי שמכנים מסמנה, חמאה מזוקקת ומעושנת, נאפה בסיר מסורתי למשך כל הלילה".

הדבר המדהים בכל הסיפור, זו הנתינה והאהבה שמעניק השף ליאור בכל מה שנוגע ועושה, התרומה של 10 אחוזים לקרן הצנחנים, מעביר השף ליאור מההכנסות בעסק הפרטי שלו, הגדיר זאת "מפריש מעשר", מאיתנו במערכת חדשות NWS, שאפו ענק אליך.

ומי שכבר לא יכול לחכות ורוצה להזמין את מנת הקובנה המדהימה, להזמנות בקו ישיר לשף ליאור גמליאל, במספר הטלפון: 050-2145260.