הפרקליטות שוקלת להעמיד לדין את מנכ״ל בונוס ביוגרופ, היו״ר והחברה
לפי החשד, בוצעו פעולות מסחר בהיקף של מיליוני שקלים כדי להבטיח את הישארות המניה במדדי ת״א-90 ות״א-125.

בקצרה
- הפרקליטות שוקלת להעמיד לדין את המנכ״ל, את יו״ר הדירקטוריון ואת החברה, בכפוף לשימוע
- החשדות: השפעה תרמית על שערי ניירות ערך, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והפרת חובות דיווח
- החקירה נפתחה בפברואר 2024 והתיק הועבר לפרקליטות בדצמבר 2025
- החברה מסרה כי טרם התקבלה החלטה על כתב אישום וכי יש לה טענות הגנה
נכון ליום שלישי, 3.11, הפרקליטות הודיעה לד״ר שי מרצקי, מנכ״ל ובעל השליטה בחברת הביוטכנולוגיה בונוס ביוגרופ, כי היא שוקלת להעמידו לדין, בכפוף לשימוע. הודעה דומה נשלחה ליו״ר הדירקטוריון ד״ר יוסף רויך ולחברה עצמה. החשדות הם השפעה בדרכי תרמית על שערי ניירות ערך, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות והפרת חובות דיווח במטרה להטעות משקיעים.
בהודעה לבורסה מסרה החברה כי החשדות נוגעים לפעולות שבוצעו לכאורה כדי להבטיח שמניית החברה תישאר במדדי ת״א-90 ות״א-125. לפי החשד שנחקר ברשות ניירות ערך, בוצעו פעולות מסחר בהיקף של מיליוני שקלים. חלקן היו ללא היגיון כלכלי ובמועדים מכריעים לקביעת הרכב המדדים.
עוד בנושאחשד להעלמת מס: רואה חשבון ויועצת מס נחקרו בפרשת בעל שליטההחקירה נפתחה בפברואר 2024. בדצמבר 2025 הועבר התיק לפרקליטות, והוא מנוהל במחוז תל אביב (מיסוי וכלכלה).
החברה מסרה כי היא ונושאי המשרה יעיינו בחומר החקירה ויציגו את טענותיהם בשימוע. לדבריה, בהתבסס על ייעוץ משפטי, יש להם טענות הגנה ראויות הנתמכות בין השאר בראיות חיצוניות ואובייקטיביות. החברה הוסיפה כי טרם התקבלה החלטה על הגשת כתב אישום, וכי אין ביכולתה להעריך את השלכות ההליך.
המידע אינו ייעוץ השקעות.
רקע
רוצים לדעת ראשונים? כל הידיעות של נתניה והשרון מגיעות לערוץ הטלגרם שלנו ברגע שהן עולות.
להצטרפות לערוץ



