המפלגות החרדיות טרם הכריעו

ספירת הקולות הושלמה: 53 מנדטים לקואליציה, 48 לגוש השינוי

לרשימה המשותפת 11 מנדטים ולרע"ם 8, ולפי התוצאות אף גוש אינו מגיע ל-61 חברי כנסת.

מערכת חדשות נתניה והשרון פורסם · 1 דק׳ קריאה
מבט על בנייני מגורים בעיר
מבט על בנייני מגורים בעירצילום אילוסטרציה

בקצרה

  • אחרי ספירת כ-100% מהקולות: 53 מנדטים לקואליציה הנוכחית ו-48 לגוש השינוי.
  • הרשימה המשותפת (11) ורע"ם (8) אינן נמנות עם אף אחד משני הגושים.
  • המילואימניקים והכלכלית (2.72%) ועמך ישראל (1.68%) לא עברו את אחוז החסימה.
  • המפלגות החרדיות טרם הודיעו על מי ימליצו בבית הנשיא.

ביום חמישי, 29.10, התבהרו תוצאות הבחירות לכנסת ה-26, אחרי ספירה של כ-100% מהקולות הכשרים. לפי התוצאות, אף אחד מהגושים לא השיג רוב של 61 חברי כנסת. בשעות אחר הצהריים, אחרי ספירת 99.5% מהקולות, כבר לא נרשם שינוי בחלוקת המנדטים.

הליכוד היא המפלגה הגדולה ביותר עם 27 מנדטים, ואחריה ישר עם 21 וביחד עם 12. הרשימה המשותפת קיבלה 11 מנדטים, הדמוקרטים ורע"ם 8 כל אחת, וישראל ביתנו, עוצמה יהודית ויהדות התורה 7 כל אחת. הקואליציה הנוכחית עומדת על 53 מנדטים וגוש השינוי על 48. שתי רשימות נותרו מתחת לאחוז החסימה: המילואימניקים והכלכלית עם 2.72% מהקולות, ועמך ישראל עם 1.68%.

עוד בנושאכתב אישום נגד חייל צה"ל בחשד לקשר עם גורמי מודיעין איראניים

השלב הבא הוא סבב ההתייעצויות בבית הנשיא, שבו ימליצו נציגי המפלגות על מועמד להרכבת הממשלה. המפלגות החרדיות טרם הודיעו על מי ימליצו, וההחלטה שלהן עשויה להשפיע על התמונה בהתייעצויות.

רקע

מצאתם טעות בכתבה? יש לכם מידע נוסף?דווחו על טעות · שלחו ידיעה

עוד מחדשות ארציות