חשש בלבנון מסבב שלישי

נשיא לבנון: הורה לצבא לא לקיים מגע ישיר עם צה"ל

המשא ומתן בין לבנון לישראל תקוע על השאלה מי יוודא שאזורי הניסוי בדרום לבנון נקיים מנשק.

מערכת חדשות נתניה והשרון פורסם · 1 דק׳ קריאה
דיוקן של איש בחליפה כהה לפני דגל לבנון
דיוקן של איש בחליפה כהה לפני דגל לבנוןצילום: Stavros Ioannides, ויקישיתוף, CC BY-SA 4.0

בקצרה

  • עאון הורה לצבא הלבנוני לא לקיים מגע ישיר עם צה"ל, לדבריו.
  • המשא ומתן תקוע על זהות הגורם שיפקח על אזורי הניסוי בדרום.
  • לבנון דוחה ארגונים לא ממשלתיים, וישראל דוחה משקיפי או"ם.
  • לדברי מקור לבנוני רשמי, הצבא הלבנוני ביצע יותר מ-1,200 פעולות פינוי נשק בכפר אחד.

נשיא לבנון ג'וזף עאון אמר למבקריו, כך פורסם היום (ראשון, 1.11), שהוא עצמו הורה לצבא הלבנוני לא לקיים מגע ישיר עם צה"ל. לדבריו, אי אפשר לקיים תקשורת ישירה בזמן שהצבא הישראלי כובש אדמה לבנונית. הדברים פורסמו בעיתון הסעודי "א-שרק אל-אווסט" ולא אושרו עד כה ממקור נוסף.

לפי מקור לבנוני רשמי ללא שם, שצוטט באותו פרסום, המשא ומתן בין שתי המדינות תקוע. המחלוקת נוגעת לשאלה מי יפקח על "אזורי הניסוי" בדרום ויוודא שאין בהם נשק. ישראל הציעה להטיל את המשימה על ארגונים לא ממשלתיים ולבנון דחתה זאת, ולבנון הציעה את משקיפי האו"ם וישראל דחתה גם זאת.

עוד בנושאסגן יו"ר הפרלמנט באיראן: לא ננהל משא ומתן על הגרעין

לדברי אותו מקור, הצבא הלבנוני ביצע יותר מ-1,200 פעולות לפינוי נשק ותחמושת בכפר זוטר אל-גרביה לבדו, וישראל לא השלימה את חלקה. תגובה ישראלית לטענות אלה לא הובאה בפרסום. עוד נמסר שבלבנון גוברת הדאגה מסבב מלחמה שלישי מול ישראל, אף שחיזבאללה התחייב לא להתערב בעימות אפשרי בין איראן, ארה"ב וישראל.

רקע

רוצים לדעת ראשונים? כל הידיעות של נתניה והשרון מגיעות לערוץ הטלגרם שלנו ברגע שהן עולות.

להצטרפות לערוץ
מצאתם טעות בכתבה? יש לכם מידע נוסף?דווחו על טעות · שלחו ידיעה

עוד מחדשות ארציות